HiDiamond kábelek a StreamAudionál
2014. október 13. írta: Niccolo

HiDiamond kábelek a StreamAudionál

hidiamond_2.jpg

A közel másfél évtizedes múltra visszatekintő olasz HiDiamond cég kábeleivel bővült a StreamAudio választéka, és egyben a hazai egyre színesebb kábel paletta is. A Fillipelli Salvatore által alapított és vezetett római székhelyű HiDiamond a legnagyobb olasz kábelgyártó cég, ami az általa felhasznált anyagok és a kábeleinek tesztelésére egyaránt kiemelt figyelmet fordít.

Mint mondják, náluk az anyagok és a kábelszerkezetek tesztelése talán minden más gyártónál fontosabb szempontnak számít, ezért mechanikailag és elektromosan is számos próbának vetik alá termékeiket, például még a húzószilárdságukat is tesztelik, vagyis össze-vissza kínozzák őket, mint az IKEÁ-ban székeket és egyéb bútorokat.
Az elektromos vizsgálatok során megnézik a dielektromos szilárdságot, az impedancia átvitelt, az impedancia kapacitást, az ellenállást, az átviteli sebességet, a szigetelés szilárdságát és még néhány más dolgot, vagyis elmolyolnak rendesen, mielőtt egy kábel végleges termékké válik.

Palettájukon szinte mindenféle felhasználási területhez találunk kábeleket, csak aszimmetrikus interkonnektből mindjárt kilencfélét (Diamond 1-9), emellett phono kábelt, 3 szimmetrikus XLR vezetéket (Diamond 1-3), 8-féle hangszórókábelt (a változatosság kedvéért Diamond 1-8), különféle digitális audio-video kábeleket (USB, HDMI, koax digitális, AES/EBU), 6-féle tápkábelt, kettő hálózati elosztót, valamint egyéb speciális kábeleket, mint például a hangsugárzók kimeneteinek összekötésére szolgáló rövidke kábelek.
Örvendetes módon az árak eléggé ”lentről” indulnak, így a kisebb pénztárcával rendelkező vásárlók is találnak maguknak megfelelő „gyémántot” a gyártó gazdag választékából.

A HiDiamond kábelek manufakturális jelleggel készülnek, vezetőik anyaga elsősorban réz, melyet a saját szabadalomnak számító 4VRC technológiának köszönhetően nem kétszer, (mint azt a legtöbb kábelgyártó teszi), hanem négyszer égetnek ki, emiatt sokkal tisztább és homogénebb alapanyagot tudnak előállítani. A saját üzemben, saját munkagépeken készülő alapanyagot önállóan húzzák elemi szálakra, melyekhez a munkafolyamat későbbi részében típustól függően még grafitot, vagy egyéb ötvözeteket kevernek. A kábelek belső területein a teflonnál 100× jobb szigetelőnek számító és emiatt jobb hangbeli képességekkel rendelkező XLPE anyagot használják, így a kábelek linearitása egészen kiemelkedő, míg a rézhez kevert grafit a kábel belsejében keletkező zajt csökkenti hatékony módon. A kábelek extrém kis ellenállással, kapacitással és induktivitással rendelkeznek, és mindegyikre legalább 4,2%-os ezüsttartalmú ezüst-ón ötvözettel forrasztják fel a high-end minőségű csatlakozókat.

A HiDiamond kábelek szinte teljes választéka immár megtekinthető és meghallgatható a StreamAudio bemutatótermében.

Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr396786339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása