Sennheiser CX 3.00 – színes egyéniség
2014. szeptember 30. írta: Niccolo

Sennheiser CX 3.00 – színes egyéniség

square_louped_CX_3_red_RGB.jpg

A Sennheiser nemrégiben megújult, hallójáratba dugható CX fülhallgató sorozatának következő tagja, a CX 3.00 jelű modell, amely a CX 1.00-hoz hasonlóan nem rendelkezik mikrofonos headsettel, viszont a klasszikus fehér és fekete színek mellett vagány pirosban is kapható. A tudománya ezzel azonban még korántsem ér véget…

Az áttervezett hangszóróknak és a kisebb márkatársakénál nagyobb méretű, körültekintően kialakított és még ízlésesebb szerkezetnek köszönhetően a gyártó részlet gazdag megszólalást és nagyon korrekt basszust ígér a család többi tagjához hasonlóan természetesen szintén könnyűsúlyú, a CX 1.00-nál mindössze 2 g-al többet nyomó CX 3.00-astól. A négyféle különböző méretű gumi adapter (XS, S, M, L) közül a megfelelőt kiválasztva a dugók tökéletesen illeszkednek a fülekbe, gyakorlatilag szinte teljesen kizárva a külső zajokat, legalábbis akkor, amikor éppen nem egy traktornyi munkagép közvetlen közelében tartózkodunk. Az 1,2 m hosszú elliptikus keresztmetszetű gumírozott kábel állítólag gabalyodás mentes, ami, ha igaz, nagy fegyvertény, mert tudvalevőleg ez a kábelek legidegesítőbb tulajdonsága, aminek a miértjére egyébként nemrégiben állítólag tudományos magyarázatot is találtak. Biztos azt is felhasználták a rafinált németek…

A CX 3.00 a kisebb márkatársakénál jóval igényesebb és elegánsabb csomagolásból, egy vastag szivacskeret védelmében elhelyezkedő fedeles műanyag dobozkából kerül elő, ami a későbbikben természetesen a füles biztonságos tárolására és szállítására is ideális. A szokásos „besüketülés” érzet megvan, szóval a zajcsillapítás ismét tökéletesen működik.

Elsőként jöjjön egy kis Limehouse Blues, már úgyis régen halottam. () Kíváncsiságból először meghallgatom a CX 1.00-án is, utána jön az aktuális delikvens, amin keresztül egyértelműen teltebben és érettebben szólal meg. A sorozatra, és általában a jól sikerült fülbedugós típusokra jellemző könnyed, világos, sztatikus jellegű karakter természetesen most is megvan, de testesebb hangszerekkel és fajsúlyosabb basszussal párosul. A mikro-tér jól felépített, a zenészek közt van hely és levegő is, még ezen a relatíve pici helyen sem másznak egymás nyakára. A dobok dinamikusak, a cinek frissek, a vibrafon szépen csengő és valós hatású lecsengésekkel rendelkező megszólalása pedig nagyon tetszik.
Nem tudom ki fog a reggeli csúcsban a villamoson ülve Mozartot hallgatni, de én azért, igaz a székemben, tettem egy próbát vele is és nem bántam meg. Azon túlmenően, hogy a füles a hangsugárzókhoz képest olyan, mint egy nagyító, a CX 3.00 valóban ízlésesen tálalta ezt a kellemes muzsikát, légiesen könnyű hegedűkkel és fuvolákkal, valamint egy lelkes és nagytüdejű énekesnővel, aki olyan katonásan pörgette az „r” betűket, ahogy azt egy olasz sosem tenné. A felvétel alapvetően levegősen és könnyed stílusban szólalt meg, ha meg tudnék barátkozni a fülbedugós fülesekkel, még tovább is szívesen hallgattam volna.

A sokszor emlegetett könnyedség dacára ez a típus a fizikai lehetőségein belül, vagy talán néhol azok határait is feszegetve egészen telt és erőteljes megszólalásra is képes, élvezhetően tolmácsolva így a pop és különféle világzenéket, ugyanúgy, mint a Twin Peaks főcímzenéjét vagy akár a szigorúbb hangvételű darabokat is. Fülbedugós létére nagyon tetszik, hogy hangok nem csak a fejemből szólnak, sőt, egyes hangokat legalább 10-15 cm-nyi távolságra a fejemtől hallok, vagy legalábbis vélek hallani.
A program végén előkerül még a temérdek érdekes akusztikus hangszert felvonultató Kalákától a Walesi bárdok, amit a több mint 8 perces játékidő ellenére végig is hallgatok. Nagyon jól és testesen szólnak a dobok és a hol lágyan, hol dinamikusan pengő gitárok, a vokál nagyon kellemes, a felvétel számtalan a hangszínét és hangulatát pedig az ezúttal kifejezetten naturális hangvételű CX 3.00 sokszínűen és élvezetesen ábrázolja.

A CX 3.00 egyértelműen a CX 1.00/2.00 modellek által „kitaposott” úton halad tovább, basszusból, részletből, színből és hangulatból egyaránt többet nyújtva, mint kisebb társai. A kicsi árdifferenciák miatt viszont elég nehéz dolog ebben a kategóriában az ajánlás, mert ez a minőségi különbség hosszabb távon szerintem sokkal többet ad, mint az érte kifizetendő két Big Mac menü ára, ezért én, ha már efféle típus megvásárlására adnám a fejemet, bármennyire is tetszett a CX 1.00, csak megreszkíroznám a CX 3.00-at.


Sennheiser CX 3.00
Frekvencia átvitel: 17 Hz- 21 kHz
Impedancia: 28 Ohm
Hangnyomás: 118 dB
THD: <0,5 %
Tömeg: 12 g
Ár: 14.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr196746425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása