Megújult a B&W P5 fejhallgató és a C5 fülhallgató
2014. szeptember 23. írta: Niccolo

Megújult a B&W P5 fejhallgató és a C5 fülhallgató

P5_S2.jpg

A patinás brit hangsugárzó gyártó felfrissítette a kiváló P5 fejhallgatót és C5 fülhallgatót. Külsőleg az S2 jellel kiegészített új modellek, amelyek nem mellesleg a 800-as hangsugárzókat megalkotó team keze munkáját dicsérik, nem sokban térnek el elődeiktől, a felépítésükben azonban több izgalmas változás is történt, hogy még jobbak lehessenek, mint eddig voltak.

A P5 S2 membránjai olyan módon készültek, mint a hifi hangsugárzókba kerülő hangszóróké, aminek eredményeképpen a mozgásuk, és ez által a megszólalásuk még precízebbé és kontrolláltabbá vált. Ki hinné, hogy még olyan látszólag jelentéktelennek tűnő dolognak is komoly hatása lehet a hangminőségre, mint például a membránok előtti rács mintázata, pedig igen. Éppen ezért a B&W mérnökei még ezt az elemet is alapos vizsgálatnak vetették alá, majd kialakították az akusztikailag optimális mintázatot, ami az eddiginél szabadabb légáramlást tesz lehetővé a fülpárnákon keresztül és így minimalizálja az akusztikus impedanciát.

Az eredeti verzióhoz hasonlóan a P5 S2 természetesen szintén elegáns alumínium és végtelenül puha, finom bőr kombinációjából készült, egyszerre kényeztetve a szemeket és a füleket. A fülpárnái mágnesesen rögzülnek a kagylókhoz, így ha a későbbiekben esetleg elkopnának a sok használattól, (mert hát ki ne hallgatná sokat őket?) nem kell feltétlenül új fülest venni, hanem elég újra cserélni a könnyedén eltávolítható párnákat. Az új S2-es változat az iPhone mobilok tökéletes partnere is, az Apple által jóváhagyott mikrofon kábelével fogadhatjuk a hívásokat és a készülék több funkcióját is irányíthatjuk vele.

C5_S2.jpg

Az eddig sem túl nehéz C5 fülhallgató új S2-es verziója nagyjából 10%-al könnyebb lett elődjénél, a belsejében pedig a 9,2 mm átmérőjű meghajtók továbbfejlesztett változatai találhatók. A praktikus biztonsági hurok természetesen továbbra is megmaradt, az ötletes megoldásnak köszönhetően a C5 tökéletesen rögzül a fülben. A fülhallgatóhoz három különböző füldugót mellékelnek, így mindenki kiválaszthatja közülük a fülékhez legjobban illőt, tovább növelve ezzel a viselési komfortot és a zajcsillapítást. A P5 S2-höz hasonlóan a C5 S2 is az iPhone-hoz optimalizált mikrofonos kábellel rendelkezik, amivel egyszerűen lebonyolíthatók a hívások zenehallgatás közben.

Az S2-es típusok már nálunk is kaphatók 94 illetve 56 ezer forintos áron.

Aymara Kft.
Tel: 1/317-5560
www.aymara.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr556723423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása