Paradigm Soundscape Soundbar
2014. szeptember 09. írta: Niccolo

Paradigm Soundscape Soundbar

Paradigm soundbar.jpgAhogy a Paradigm testvérmárkája, az Anthem megmutatta, hogy milyen eredmény születik, ha egy vérbeli high-end cég nyúl az AV receiver témához, ugyanúgy a Paradigm is teljesen új minőségi sztenderdet állított fel az eddig jobbára csak a műszaki áruházak polcain látott Soundbar kategóriában. Merthogy azokból is lehet igazán jó hangút csinálni, ha megfelelő módon állnak hozzá.

A hangfal specialista gyártó Soundscape Soundbar szériájának szub-woofer nélkül szállított, gyakorlatilag önmagában is teljes értékű (de természetesen vezetékes illetve vezeték nélküli mélysugárzóval is kiegészíthető) tagja 106,7 cm-es szélességével optikailag leginkább az 50”-os vagy annál nagyobb TV-khez ideális, de persze senki sem fognak megszólni, ha valami kisebbhez vagy például vetítőhöz használja. A bassz-reflex kialakítású karcsú és elegáns magas fényű fekete házban fizikailag három hangsugárzó található összesen hét hangszóróval, melyeket kifinomult DSP-vel megtámogatott D-osztályú erősítők hajtanak meg hangszórónként 25 W RMS, illetve 50 W csúcsteljesítménnyel. Középütt található a center, tőle balra és jobbra pedig a frontsugárzók szerepét betöltő egységek. A center rész 1”-os ferrofluid hűtésű alumínium dóm tweeterből és kettő 4”-os kompozit membrános mély/középsugárzóból áll. Utóbbi nagyon alacsony membrántömegének köszönhetően nagyon gyors és jó tranziens átvitellel rendelkezik, ami egy robbanás megszólaltatásánál ugyanolyan jól jön, mint a friss és pörgős tempójú zenei részleteknél. A ferrofluid hűtésű tweeter nagyon jól terhelhető, így a dinamikusabb részleteknél sem kell azon aggódni, nehogy a harc hevében feladja a küzdelmet. A bal és jobb hangsugárzókban ugyanezen tweeterekből és wooferekből található egy-egy darab.

 horizontal.jpg

A Paradigm által alkalmazott DSP platform a gyártó leírása szerint az egybeépített hangsugárzó egységből kihozza a maximumot, egyszerre biztosítva a telt, mély és erőteljes basszust, valamint a levegős, a doboztól elszakadó, nagyméretű teret biztosító közepeket és magasakat. A térélményről, valamint a csak virtuálisan létező hátsó csatornák megszólaltatásáról a Paradigm Virtual Surround gondoskodik speciális matematikai algoritmusokkal előállítva a megtévesztően hiteles 3D térélményt és életre keltve a fizikailag valójában nem létező hátsó csatornákat.

A főleg kisebb terekbe ideális Soundscape Soundbar kezelése és installálása nagyon egyszerű, a készülék a mozizás mellett természetesen két-csatornás műsoranyagok korrekt megszólaltatására is alkalmas, és az analóg RCA illetve optikai digitális vezetékes csatlakoztatás mellett AptX Bluetooth vevőegységgel is rendelkezik. Fali felszerelő egységet is mellékelnek hozzá, valamint egy külső táppal rendelkező vezeték nélküli szub-woofer receivert, amely révén kábelvezetés nélkül lehet megfelelő mélysugárzóval kiegészíteni nagyobb mélyigények esetén.

Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr606682547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása