Új Martin Logan Motion XT modellek
2014. október 10. írta: Niccolo

Új Martin Logan Motion XT modellek

martin logan motion xt.jpg

Még a nyár folyamán mutatták be a főként hajtogatott membrános magas sugárzóiról elhíresült Motion hangsugárzó család legújabb tagjait, hírünk apropóját, pedig az adja, hogy a három új modell immár nálunk is kapható, sőt, a Motion 35XT monitorsugárzóról néhány napja már a tesztünk is megjelent.

A sorozat három új tagja a Motion 60XT földön álló hangsugárzó, a Motion 50XT centersugárzó és a Motion 35XT polc hangsugárzó. Az új Motion XT hangsugárzók egyaránt nagyon jól terhelhetők, jó mélyre mennek és emellett igen pontosan tolmácsolják a zenei információkat. Méreteikhez képest nagyok bennük a mélyhangszórók, hogy elég testesek legyenek, és természetesen az eddigi legjobb magas sugárzókkal, a hajtogatott membrános (AMT rendszerű) Folded Motion XT csipogókkal szerelték őket.

A Motion XT hangsugárzókban kizárólag kiváló minőségű szerkezeti elemeket és alkatrészeket használ a gyártó. Hosszú löketű, alacsony turbulenciájú és torzítású, feketére eloxált alumínium membrános mélyhangszórók felelnek a basszus korrekt módon való megszólaltatásáért, a mélyhangzás hatékonyságának további feljavításáról pedig a hátrafelé nyitott hangoló csövek gondoskodnak. A felső frekvenciatartomány reprodukálására a Motion sorozat korábban megjelent tagjaiban használtnál 40 %-kal nagyobb méretű hajtogatott membrános (AMT) Folded Motion XT magas sugárzókat építettek be, gondolom, az XT kiegészítés is innen jöhet a neveikben. (Pl. extended)

A Motion 60XT modell esetében a wooferektől mesze lévő külön mély/közép hangszóró segít feltárni a zene hiteles megszólaltatása szempontjából kritikus fontosságú középtartomány rejtelmeit. A Motion 50XT centersugárzó igényes hangzásához tetszetős, de mégis kissé visszafogott forma tartozik. A magasan fényezett, enyhén ívelt tetejű doboz a lekerekített sarkaival és a MartinLogan logóval ékesített perforált hangszóróráccsal tökéletes összhangot képez és elegáns külsőt ad a doboznak.

A Motion Series hangsugárzói jókora dinamikával és egyszerűnek látszó felépítésük ellenére nagyon tiszta hangzással örvendeztetik meg a zenehallgatókat, ami mellett csak hab a tortán az ötféle kábelcsatlakoztatási módszert lehetővé tévő, mindenféle szerszám nélkül is könnyen használható csatlakozó aljzat a hátlapon, amely révén a dobozok bármilyen rendszerbe, bármilyen kábellel könnyűszerrel beköthetőek. A hangsugárzók belső merevítése tökéletesen kiküszöböli a dobozok nemkívánatos rezgéseit és meggátolja a dobozokon belüli állóhullámok kialakulását.

Az aktuális teljes Motion sorozatot három padlón álló hangsugárzó modell (Motion 20, 40 és 60XT), kettő polcsugárzó (Motion 15 és 35XT) és kétféle centersugárzó (Motion 30 és 50XT) alkotja. Természetesen mindegyik hangsugárzó hangkaraktere tökéletesen illeszkedik a többiéhez, így tetszés szerinti modellekből állítható össze az otthoni hifi vagy házi-mozi hangrendszer, az adott helyiség méretének, jellemzőinek és a vásárló egyéni ízlésének megfelelően.

A Motion 60XT, 50XT és 35XT ára 999.000,-, 310.000,- és 419.000,- Ft, fényes fekete lakk kivitelben. A hangsugárzók emellett fényes fekete cseresznye változatban is rendelhetők.

Forgalmazó: Limar Audio Kft.
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr796777079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása