Paradigm Prestige Series hangsugárzók
2014. október 20. írta: Niccolo

Paradigm Prestige Series hangsugárzók

prestigefamily.png

A teljes egészében Kanadában tervezett és gyártott új Prestige hangsugárzó sorozat elegáns modelljeiben a gyártó több mint harmincévnyi hangsugárzó gyártásban szerzett tapasztalata összegződik és ölt testet, valamint a komoly és hosszú múlt révén a hagyomány egyesül a legújabb technológiák és a legmodernebb anyagok felhasználásával.

A nagyon határozott, már-már markánsnak nevezhető vonalvezetésű, így kifejezetten karakteres Prestige hangsugárzók dobozait valódi dió furnérral vonták be és többféle elegáns színváltozatban és kivitelben kínálják. A dió és fekete dió változatok lágy szatén-fényűek és jól látható rajtuk még a fa erezete is, míg az éjféli cseresznye és a fekete zongoralakk kivitelű dobozok kézi lakkozással, magas fényű változatban készülnek.

A dobozok felépítésénél olyan innovatív technológiákat alkalmaztak, mint például a magas sugárzók és mélyhangszórók hátulról való beszerelése, amely teljesen sík és homogén hangsugárzó előlapot eredményezett. A hangszórókat nagy nyomással préselték az 1 hüvelyk vastagságú stabil MDF előlapba, amely megnöveli a doboz merevségét és stabilitását, ugyanakkor nagy tömegével csökkenti a nemkívánatos dobozrezonanciákat is. A vékony, akusztikailag „átlátszó” hangszórórácsot modern megoldásként mágnes rögzíti az előlaphoz, sejtelmesen láttatva a hangsugárzó belső szerkezetét.

A saját üzemükben gyártott és közvetlenül az egyes membránokra ráöntött szabadalmaztatott speciális ART™ membránszél révén a Prestige modellekbe kerülő hangszórók hosszú löketűekké váltak, így hangnyomásuk a hagyományos membránszéllel készült hangszórókhoz viszonyítva torzítás nélkül 3 dB-lel (50%-kal) növekedett. Az audiofil minőségű, fröccsöntött, hőre lágyuló elasztomerből készült ART™ membránszél mindemellett még tartósabb és megbízhatóbb is, mint a többi változat, ezért gyakorlatilag egy életen át tökéletes hangzást garantál.

A kifinomult S-PAL™ dóm magassugárzót az új, egyedi, koncentrikusan perforált (PPA)™ lencse védelmezi és az egység egyben fázisdugóként is működik. Hatékonyan blokkolja az
ellenfázisú frekvenciákat, ezzel hihetetlenül részlet gazdag, nagy energiájú, széles frekvencia átvitelű és tiszta magas hangokat produkál.

Limar Audio Kft.
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://audiocaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr846809793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása